Voor stellen die een kind hebben gekregen

Wat is Slimmer Eten Met Je Kind?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ongezonde voedings- en leefstijlgewoonten van zowel de moeder als de vader bijdragen aan obesitas en het aanleren van ongezondere voedingsgewoonten bij het kind. Deze ongezonde gewoonten dragen ook bij aan een slechtere groei en ontwikkeling van het kind. Inmiddels weten we ook dat een slechtere groei in het eerste levensjaar van het kind ook gevolgen heeft voor de gezondheid later. Echter, iedereen weet dat het heel moeilijk is om zelf ongezonde gewoonten te veranderen. Hierbij biedt Slimmer Eten Met Je Kind ondersteuning.

Slimmer Eten Met Je Kind is een coachingsprogramma dat ondersteunt bij het geven van borst- en of flesvoeding en gericht is op het verbeteren van (on)gezonde voedings- en leefstijlgewoonten volgens bekende gedragswetenschappelijke modellen. Door screening via de website, bereikbaar via mobiele telefoon of computer, wordt u bewust gemaakt van uw voedings- en leefstijlgewoonten, die u weer overdraagt op uw partner en kind. Tegelijk krijgt u achtergrondinformatie, tips en adviezen en wordt u door de persoonlijke coaching via uw mobiele telefoon gestimuleerd om ongezonde gewoonten te veranderen én gezonde gewoonten te blijven volhouden.

Hoe ziet de persoonlijke screening en coaching eruit?

De vragen hebben betrekking op uw leeftijd, body mass index (gewicht en lengte), 9 voeding- en 5 leefstijlgewoonten (voor de man 4), het geven van borst of kunstvoeding, en het gewicht, lengte en geslacht van uw kind. Het eventuele gebruik van geneesmiddelen en afspraken voor u en uw kind kunt u invullen op 'Mijn Zorgpad Moeder/Kind/Vader,' zodat u hieraan via het programma automatisch wordt herinnerd. U wordt er ook op gewezen indien u een kinderwens heeft of zwanger wordt tijdens het programma om bepaalde geneesmiddelen tijdens de zwangerschap niet te gebruiken.

Aan de hand van uw voeding- en leefstijlgewoonten wordt een persoonlijke risicoscore berekend. Deze score (uitkomst) wordt met behulp van beslisregels gekoppeld aan het persoonlijke coachingsprogramma om de ongezonde gewoonten te verbeteren en de gezonde gewoonten te ondersteunen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 'push' berichten en E-mail. Let er op dat uw mobiele telefoon zo ingesteld is dat e-mailberichten automatisch in uw scherm verschijnen.

Na de eerste screening aan het begin van het coachingstraject, vinden er nog 5 screeningsmomenten plaats. Het persoonlijke coachingsprogramma past zich aan met betrekking tot het geven van borstvoeding of kunstvoeding om u zoveel mogelijk opmaat te kunnen blijven coachen. Op elk gewenst moment kunt u altijd zelf nog een extra screening (zelftest) uitvoeren. Echter, de coaching past zich in dat geval niet aan.

Opnieuw Kinderwens en Zwangerschap

Het is goed mogelijk dat u tijdens het volgen van het Slimmer Eten Met Je KInd programma opnieuw een kinderwens heeft. Om de kans op zwangerschap en een gezond kind te verhogen door gezondere voedings- en leefstijlgewoonten, bieden wij u daarom ook de gelegenheid om hierop tegelijkertijd gecoacht te worden met www.slimmerzwanger.nl.

Zodra uw kind 6 maanden oud is wordt deze vraag naar kinderwens automatisch gesteld en wordt de Slimmer Zwanger coaching u gratis aangeboden. Daarvoor hoeft geen apart abonnement op www.slimmerzwanger.nl te worden genomen. Ditzelfde geldt ook voor de vader.

Gezonder Gewicht

Het Slimmer Eten Met Je Kind programma is niet bedoeld om af te vallen. Echter, u zult merken dat uw gezondere voeding- en leefstijlgewoonten leiden tot een gezonder gewicht.

Duur van een abonnement

De maximale duur van het abonnement is 52 weken indien u direct start na de geboorte. Als u later begint zal het abonnement automatisch korter zijn aangezien het een looptijd heeft totdat uw kind de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt. 

Doel

Het uiteindelijke doel van Slimmer Eten Met Je Kind is de kans op een betere groei, ontwikkeling van uw kind, gezondheid en voedingsgewoonten van u en uw kind te vergroten.