Voor stellen die een kind hebben gekregen

In het algemeen geldt voor ons allemaal geldt dat het uitvoeren van onze goede voornemens om gezond te eten en te leven niet altijd eenvoudig is. Dit komt onder andere doordat we het te druk hebben en de mogelijkheden hiervoor vaak niet kennen of over het hoofd zien.

Als het doel bijvoorbeeld is om borstvoeding te geven en het lukt niet goed dan voelt de moeder zich vaak heel erg tekortschieten, iets wat helemaal niet hoeft. Of als u van plan bent om zelf meer groente te eten, dan denken veel mensen daar niet aan als ze in de supermarkt zijn. Bovendien als er geen groenten in huis zijn, dan lukt het natuurlijk ook niet om meer groente te eten.  

Slimmer Eten Met Je Kind helpt u daarbij en leert u meteen om ook uw kind gezond te leren eten.

Om uw gestelde doelen te bereiken is het daarom belangrijk om ze heel concreet te maken. Het helpt om van te voren te bedenken in welke situatie u iets kunt doen om uw doel te bereiken. Als u uw kind meer groente wilt geven, bedenk dan bijvoorbeeld aan het begin van de week welke groente soorten u precies gaat kopen en op welk tijdstip u dit gaat doen. Een plan in de vorm van een “ als-dan” zin werkt het best.

Bijvoorbeeld:

"Als ik zaterdagmiddag naar de winkel ga, dan koop ik 1 bloemkool, worteltjes en een pond paprika's."

Hoe vaker u uw plan op deze manier uitvoert, hoe makkelijker het wordt. Na een aantal keer denkt u er automatisch aan groente te kopen als u de winkel inloopt.

Een ander voorbeeld, bij het voornemen om uw kind meer fruit te eten:

"Als ik het ontbijt klaar maak, dan maak ik altijd een extra bakje fruit (ananas, mango, banaan etc) en voor mij zelf een glas vers geperse jus d' orange klaar"

Als u uw doelen op deze manier blijft volhouden, zullen ze na een tijdje gewoontes worden en steeds minder moeite kosten om uit te voeren.

Gezond voor u en de beste investering voor een gezond opgroeiend kind